2008 augusztus 24., vasárnap 19:21 |
Hozzávalók: - 50 dkg túró - 3 tojás - 2 csomag vaníliás pudingpor - 1-2 cs. vaníliás cukor - 20 dkg cukor - kb. 50 dkg magozott meggy
A tojások habját csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a túrót a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vanílás pudingport, a van. cukrot, a kristálycukorot és a tojások felvert habját.
Tepsibe öntjük, tetejére meggyet teszünk és 170-180 fokon kb. 60 percet (tűpróbáig) sütjük.
Megj.: Ennek a sütinek a "különlegessége" számomra abban rejlik, hogy a lisztet pudingporral helyettesítjük. Szezontól függően a meggy természetesen bármilyen süteménnyel helyettesíthető, csak akkor a gyümölcs édességének megfelelően kell a kristálycukor mennyiségén változtatni.
|