Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kis szeletekre vágott marcipánmassza
- 8 dkg méz
- egy vaníliarúd kikapart belseje
- 20 dkg sötét csokoládébevonó
- 20 dkg tejcsokolád-bevonó
A vajat habosra keverjük a marcipánszeletkékkel, adagonként belekeverjük a mézet és a vaníliát. Mindkét bevonót vízfürdőben megolvasztjuk. Ha a csokoládé kb 30 fokra lehűlt, a vajas masszába keverjük. Nyolcas fejjel ellátott nyomócsőbe töltjük és sütőpapírra golyókat nyomunk belőle. hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd temperált tejcsokoládéba mártjuk, jól lecsöpögtetjük, és sütőpapírra állítjuk. A kis repedéseket elkerülhetjük, ha a bonbont még egyszer megmártjuk a csokoládéban.
(A nagy csokoládékönyvből)